Tiedostojen tallennus

Käyttäjäprofiili tarkoittaa oman käyttäjätunnuksesi tiedostoja. Profiiliin tallentuvat henkilökohtaiset asetuksesi ja tiedostosi (mm. Omat Tiedostot -kansio ja Windows Työpöytä).

Aina kun kirjaudut tietokoneeseen, kone noutaa käyttäjäprofiilisi palvelimelta käyttöösi. Ulos kirjautuessasi kone kopioi profiilisi takaisin palvelimelle muutoksineen. Näin kaikki tiedostosi ovat aina tallessa palvelimella, josta ne myös varmistetaan säännöllisesti joka yö. Mitä suurempi käyttäjäprofiilisi on, sitä kauemmin kirjautumiset kestävät. Älä kirjaudu verkkoon usealta koneelta samanaikaisesti, koska silloin tiedostojen synkronointi ei toimi oikein.

Muista aina tallentaa kaikki työsi Omat Tiedostot -kansioon. Näin tiedot siirtyvät palvelimelle talteen, eivätkä tuhoudu lopullisesti esim. tietokoneen rikkoutuessa. Vältä kuitenkin tallentamasta suuria määriä esimerkiksi digikuvia tai videotiedostoja. Ne on järkevämpää tallentaa cd- tai dvd-levylle.

Mikäli käytössäsi on H:-asema (kotihakemisto), sen tiedostot ovat aina palvelimella ja vain sinun luettavissa. Kotihakemistoa ei synkronoida koneelle, joten sen tiedostot eivät ole käytettävissä hallintoverkon ulkopuolelta ilman vpn-yhteyttä.

Muistathan myös, että ylläpidon järjestämästä varmuuskopioinnista huolimatta olet aina itse viime kädessä vastuussa omien tietojesi varmuuskopioinnista. Huolehdi mm. siitä, että tallennat luomasi tiedot aina oikeaan paikkaan.

Opetusverkon koneista ei tehdä lainkaan varmuuskopioita tietohallinnon toimesta, joten niissä jokainen vastaa itse varmistuksista.